top of page

Osteopatibehandling for ryttereIkke før du selv har satt deg i salen på en hest, vet du hva det innebærer. Som tilskuer kan det se enkelt ut, men i praksis kan det være så krevende som rytteren selv ønsker.


Som osteopat har jeg mye kunnskap om kroppens anatomi, alle muskler og ledds funksjon, og hvordan alle strukturene i hele kroppen påvirker hverandre. Dette i kombinasjon med min egen erfaring fra stallen gjør at jeg kan sette meg inn i dine utfordringer og forstå hvor skoen trykker.


Det begynte allerede på barneskolen - hesteinteressen, og den ble værende frem til i dag. I 2007 fikk jeg en Hollandsk Varmblods ridehest på 14 år, og i 2010 kjøpte jeg en ponni. Et stort prosjekt i en liten kropp. I et år hadde jeg to hester, kombinert med skole og jobb. I 2011 mistet jeg dessverre hesten min, og tilbake sto jeg og ponnien som var blitt så sterkt knyttet til henne.


Underveis i osteopatistudiene i 2013-2017 ble jeg nødt til å ta en pause fra stallivet, og ponnien ble lånt bort til en fantastisk dame som tok godt vare på henne.


Nå som studietiden er over, og klinikken er godt i gang har jeg tatt opp ridningen igjen. Tiden strekker ikke til slik jeg skulle ønske med å kunne ha fullt ansvar hver dag, men ridekurs en gang i uken er en god start. Dressurridningen er det som hele veien har vært det mest interessante for meg, men jeg liker variasjonene som ridetimene hver uke gir.


På klinikken har jeg fått gode tilbakemeldinger fra både ryttere og yrkesutøvere innenfor hestesporten at det er veldig fint å kunne komme på behandling til noen som vet hva hverdagen deres med hestene innebærer. De trenger ikke forklare hvordan man skal sitte i salen, hvordan man verker hestens høver eller hvordan påstigningen foregår. Jeg har allerede erfaringen med det og forstår deres problemstilling.

30 visninger
bottom of page