top of page

Styrketrening ute for deg som er utrent! Del 2

Om du allerede har lest det forrige innlegget, og har fulgt tipsene der, er du kanskje klar for å få noen flere tips til enkle styrkeøvelser du kan utføre ute på tur i skogen.

Utfall er en fin øvelse som kan utføres overalt!
Utfall er en fin øvelse som kan utføres overalt!

Til tross for at vi har kommet oss godt inn i desember glimrer snøen med sitt fravær her i området i alle fall. Nå som været er litt mer guffent, mørkt og grått er det kanskje enda større grunn til å knyte på seg skoene og komme seg ut i skogen? Det har lett for å bli mye innetid på denne tiden av året, og ekstra deilig er det jo å kose seg inne etter en tur utendørs!


Etter å ha varmet opp på din foretrukne måte med for eksempel litt rask gange, lett jogg, noen bakker eller lignende er det bare å begynne å se seg om etter et egnet sted å utføre styrkeøvelsene.


5. Utfall

Stå med hoftebreddes avstand mellom føttene, før du setter den ene foten godt foran den andre, og senker deg ned. Ideelt sett skal du ha 90 grader i knær og hofter, men her er det fullt lov å bare senke seg så langt ned som man kommer. Over tid kan det jo være et mål å kunne senke seg lenger og lenger ned. Synes du det er vanskelig å holde balansen i denne øvelsen, er det jo ypperlig å bruke denne øvelsen som en balanseøvelse i tillegg. Husk at du må bytte på hvilket ben du setter frem.


6. Stå på ett ben

Denne øvelsen er super for å trene balansen og koordinasjonen. Spesielt viktig er det for de som har tråkket mye over, eller de som er litt opp i årene. Ved overtråkk er det veldig gunstig å god balanse og ha sterk muskulatur rundt ankelleddet for å forhindre nye overtråkk. Etterhvert som vi blir eldre er balanse og styrke desto viktigere, og det er aldri for tidlig (eller sent) å begynne med balansetrening. Begynn med å stå på ett ben i 10 sekunder, etterhvert som balansen din blir bedre kan du bli stående lenger, og du kan også gjøre øvelsen mer avansert ved å lukke øynene, eller bøye litt i kneet.


7. Skulderpress

Denne øvelsen utfordrer styrken din i både armer og skuldre, samt i kjernemusklaturen din. Her er det rom for å variere ut ifra styrken man allerede har. Synes du det er lett å føre hendene dine fra skuldrene og rett opp, kan du gjøre øvelsen tyngre ved å bruke for eksempel en passe stor stein i hver hånd. Les deg litt opp på hvordan du utfører denne øvelsen om du ikke har vært borti den før.


8. Step-up

Finn en passe høy avsats, benk, stein eller lignende. Desto høyere den er, desto tyngre vil det være. Start med noe som er litt lavt, og jobb deg gradvis oppover til noe som er høyere etterhvert som du blir sterkere. Øvelsen er ganske så enkel, og dreier seg rett å slett om å sette det ene beinet på forhøyningen, og gå opp, og deretter ned igjen. Husk å gjøre like mange repetisjoner på hvert bein.


Nå har du fått 8 fine øvelser du kan utføre på tur for å bli sterkere, få bedre balanse, kanskje litt bedre kondisjon, og ikke minst frisk luft. Denne typen styrketrening kan du gjøre så enkel eller så tung som du selv ønsker, alt utifra ditt eget utgangspunkt. Start lett og gi deg selv skryt for innsatsen.


God trening, og god tur!
bottom of page